فهرست مطالب

زن در توسعه و سیاست - سال هفدهم شماره 1 (بهار 1398)

نشریه زن در توسعه و سیاست
سال هفدهم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امیر خانلری، مسعود کیماسی، محمدصالح ترکستانی، ایمان یعقوبیان* صفحات 1-25
    هدف از این تحقیق شناسایی عوامل موثر و محرک خرید و تحلیل فرایند انتخاب زنان مصرف کننده کالای لوکس آرایشی در ایران در قالب یک مدل است. تحقیق حاضر با استفاده از روش آمیخته انجام گرفته است. در فاز اول، به روش کیفی با مصاحبه های نیمه ساختار یافته با گروه های کانون مصرف کننده اطلاعات جمع آوری و با روش تحلیل تم بررسی شد. این داده ها از مصاحبه با 23 نفر به دست آمده است. به منظور رتبه بندی مقوله های به دست آمده از تکنیک آنتروپی شانون استفاده شده است. در فاز دوم، عوامل شناسایی شده با جمع آوری داده از متخصصان صنعت آرایشی به روش مدل سازی ساختاری تفسیری به مدل نهایی رفتار مصرف کننده تبدیل شده است. در این پژوهش، طی تحلیل تم 12 مقوله اصلی شناسایی شده است. این 12 مقوله با استفاده از تکنیک انتروپی شانون وزن دهی و رتبه بندی شده است. نتایج نشان می دهد محرک های خارجی، ارزش گذاری حین خرید، گروه های تاثیر گذار و محرک های داخلی به ترتیب بیشترین وزن را در تصمیم به خرید و انتخاب مصرف کننده دارند. خروجی روش مدل سازی ساختاری تفسیری یک مدل چهار سطحی است که ترتیب اثرگذاری مقوله ها و روابط بین آن ها را به صورت شفاف نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تحلیل آمیخته، زنان، رفتار انتخابی، کالای لوکس، لوازم آرایشی
  • احمد کلاته ساداتی*، حمید حجازی، الهام مرادی نژاد صفحات 27-42
    تجربه زندگی مجردی زنان با مخاطراتی همراه است. هدف تحقیق بررسی رابطه دین داری و رفتار پرخطر در زنان شهر یزد است. چارچوب نظری تحقیق نظریه همبستگی اجتماعی امیل دورکیم است.نوع پژوهش توصیفی تحلیلی است که با ابزار پرسش نامه استاندارد بررسی‏ شده است. جامعه آماری پژوهش زنان بالای 18 سال شهر یزدند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 385 نفر برآورد شد. شیوه نمونه‏گیری خوشه‏ای چندمرحله‏ای است. برای تحلیل داده ها از نرم‏افزار SPSS.ver 16 استفاده ‏شده است. نتایج نشان می‏دهد گرایش به رفتارهای پرخطر بین زنان در حد متوسط قرار دارد. بین میزان دین داری و رفتار پرخطر رابطه معنادار و معکوس (619/0-) وجود دارد. بین دین داری و وضعیت تاهل رابطه معنادار (126/24) وجود دارد. میزان دین داری در افراد متاهل بیش از افراد مجرد است. تحلیل رگرسیون نشان داد که نگرش دینی با ضریب بتا 558/0- بر میزان رفتارهای پرخطر اثرگذارند.
    کلیدواژگان: دین داری، رفتار پرخطر، زنان، یزد
  • شهلا باقری، جواد مداحی*، طاهره لطفی خاچکی صفحات 43-69
    تجرد، بالا رفتن سن ازدواج و خیل عظیم دختران مجرد بالای 30 سال، آمار بالای تحصیل کرده های مجرد و گفتمان عمومی جامعه در رابطه با کاهش شدید ازدواج به نظر می‏رسد پژوهش گران و اندیشمندان را مجاب کرده باشد تا این موضوع را مسئله‏ای اجتماعی بدانند. هدف پژوهش حاضر کشف معنا و علت‏های بالا رفتن سن و تاخیر ازدواج در میان دختران است. در بخش روش‏شناسی، از روش‏شناسی کیفی و راهبرد نظریه زمینه‏ای استفاده شد. تعداد 33 دانشجوی دختر به‏صورت هدفمند به مدت بیش از یک سال بررسی شدند. پانزده مقوله اصلی و یک مقوله هسته از خلال کدگذاری داده ها استخراج شد: تحصیلات و بازاندیشی فرصت‏های فردگرایانه، ادامه تحصیل مشغولیتی بازدارنده، تجربه رابطه با دیگری مهم، واکاوی شکست دیگران (خاطرات منفی)، ترس از طلاق، اعتماد ناپذیری و متعهدنبودن مردان، محدودیت شغلی و جبر تحصیلی، سرزنش، تحقیر و اعمال فشار بر دختران مجرد، تحکم و نادیده انگاری نظر دختر، انگیزه های دوران تجرد، دوران رهایی و مسئولیت‏ناپذیری، جهاز، بازتولید فرهنگی مشقت‏بار، درآمد و تمکن مالی عاملی مهم برای تشکیل خانواده، روابط عاشقانه مدرن: سبک زندگی غربی، جمود و وسواس ناشی از افزایش سن و بزرگ‏پنداری دافعه های ازدواج. «تجربه تجرد، تاخیری معنادار» به‏عنوان مقوله نهایی انتخاب شد و در پایان مدل پارادایمی مستخرج از داده ها طرح شد.
    کلیدواژگان: بالا رفتن سن، تاخیر در ازدواج، دختران دانشجو، روش کیفی، نظریه زمینه ‏ای
  • نفیسه فقیهی مقدس*، فهیمه مومنی راد، سعید شریفی صفحات 71-95
    نوجوانی از مراحل مهم رشد و تکامل انسان است که ویژگی های رشدی آن می تواند زمینه ساز بروز انواع انحرافات و اختلالات شود. دختران به دلیل ویژگی های جسمی و روانی خاص خود زودتر از پسران وارد مرحله رشد جسمی و جنسی می شوند و مشکلات آن ها در ابعاد بهداشتی، روانی و اجتماعی به دلایل تفاوت های فیزیولوژیک، نقش های اجتماعی و سنت های حاکم در جامعه بیش از پسران است. با توجه به اینکه تاکنون پژوهشی در جهت کشف و تبیین چگونگی رفتارهای انحرافی نوجوانان دختر انجام نگرفته است، پژوهش حاضر در نظر دارد با روش کیفی استقرایی به تحلیل رفتارهای منحرفانه جنسی نوجوانان دختر بپردازد. این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری نظری و مشارکت 17 نوجوان دختر بین 1215 سال به صورت هدفمند انجام شد. در این تحقیق، تکنیک استفاده شده برای جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و عمیق بود و از روش گراندد (سیستماتیک: استراوس و کوربین) برای تحلیل داده ها استفاده شد. تحلیل درنهایت به 9 مقوله اصلی کنش جنسی شده فناوری محور، فراغت خطر ساز، خود تحریکی انفعالی، اختلالات هیجانی، سیستم نامطلوب حمایتی والد والدینی، فقدان آموزش جنسی مطلوب، فقدان مهارت های خودتنظیمی انگیزشی، بی هویتی دینی و محرک های محیطی خود تحریکی و مقوله هسته «جامعه پذیری جنسی نابهنجار» انجامید.
    کلیدواژگان: آگاهی جنسی، رفتار انحرافی جنسی، نوجوانان دختر، هویت دینی
  • رزگار محمدی*، زهرا محمدی صفحات 97-119
    ازدواج دوباره چالش بزرگی خواهد بود؛ زمانی که یکی از طرفین یا هردو دارای فرزند باشند. در این صورت، عوامل مختلف فرهنگی، اقتصادی، سنت و عقاید و بسیاری عوامل دیگر چالش زا می شود و حتی وجود فرزند یکی از دلایل اصلی بر جلوگیری از آن خواهد بود. از این‏ رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تجربه چالش‏های ازدواج مجدد با حضور فرزندان و مشخص کردن ساختار نهایی آن در مشارکت‏کنندگانی بود که تجربه این پدیده را داشتند. در این پژوهش، برای جمع آوری و ارزیابی اطلاعات درباره چالش‏های ازدواج مجدد با حضور فرزند از پژوهش کیفی پدیدارشناسی توصیفی استفاده ‏شده است. چهارده مشارکت‏کننده، که ازدواج مجدد را در زندگی زناشویی خود تجربه کرده بودند، به روش نمونه‏گیری هدفمند انتخاب شدند و جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با آن‏ها تا رسیدن داده ها به اشباع ادامه یافت. تحلیل داده ها به 4 درون‏مایه اصلی (تم) و 10 درون‏مایه فرعی (مقوله) منتهی شد. این درون‏مایه ها عبارت اند از: «ادراک مشکلات حضور فرزند» با درون‏مایه های فرعی: مشکلات رفتاری و سازگاری فرزندان، حضور فرزند به‏عنوان مانع، پذیرفتن یا نپذیرفتن ازدواج مجدد از جانب فرزند؛ حضور بعد اقتصادی و مالی با درون‏مایه های فرعی: اهمیت بعد اقتصادی و لزوم مدیریت مالی؛ حضور ابعاد اجتماعی و فرهنگی با درون‏مایه های فرعی: باورهای کارآمد و ناکارآمد اجتماعی و فرهنگی، دخالت اطرافیان، تسهیل گری یا بازداری اجتماعی و ملزومات ازدواج مجدد با درون‏مایه های فرعی: همبسته های تسهیل‏کننده و اهمیت رفتارهای مناسب و درک همسر. نتایج این پژوهش نشان می‏دهد ازدواج مجدد پدیده چندبعدی با ابعاد فردی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی با چالش‏های گوناگون است. یافته های این پژوهش ادبیات محدود گذشته درزمینه تجربه ازدواج مجدد با حضور فرزند را گسترش می‏دهد. همچنین ساختار چالش‏های استخراج‏شده این مطالعه در زمینه زوج‏درمانی و مشاوره پیش از ازدواج این شکل از ازدواج دارای تلویحات کاربردی فراوان برای پیشگیری از ناخشنودی زناشویی و افزایش موفقیت زناشویی و خانوادگی آن‏هاست.
    کلیدواژگان: ازدواج مجدد، پدیدارشناسی، چالش‏های ازدواج مجدد، حضور فرزند
  • راحله کاردوانی* صفحات 121-145
    یکی از مباحث مهم مطرح در الگوهای خدمات اجتماعی و به نوعی هسته مرکزی جایگاه جنسیت در دولت رفاه به وضعیت زنان در بازار کار و به ویژه بحث سیاست‏گذاری درخصوص مراقبت از کودکان مادران شاغل اختصاص دارد؛ موضوعی که از جهات مختلف خانوادگی و اجتماعی ابعاد مسئله‏مندی دارد و لذا بستر ایجاد اختلافات گسترده‏ای در دیدگاه ها، مواضع و راهبردهای سیاستی به شمار می‏رود. یکی از مسیرهای مهم شناخت نواقص و راهبردهای بهبود سیاست‏های مراقبت از کودک فهم تجربیات و ابعاد مختلف مواجهه مادران شاغل با این سیاست‏ها به عنوان اصلی‏ترین گروه مرتبط با آن هاست. این پژوهش با شیوه پدیدارشناختی مبتنی بر جمع آوری داده ها از نمونه مادران شاغل با فرزند کمتر از هفت سال، که براساس نمونه‏گیری هدفمند تا حد اشباع نظری و با تمرکز بر شاغلان در دانشگاه های شهر اصفهان انتخاب شده‏اند، قصد درک معنا و تجربه مادران شاغل از سیاست‏های ایران درخصوص مراقبت از کودکان این گروه را دارد؛ تا از خلال آن به راهبردهای سیاستی در جهت بهبود و رفع نواقص احتمالی موجود در این حوزه دست یابد. از فرایند تحلیل داده ها مبتنی بر رویکرد هفت مرحله‏ای کولیزی، پنج تم اصلی «ارزیابی محتوایی سیاست‏ها»، «ارزیابی نحوه اجرای سیاست‏ها»، «متغیرهای واسطه‏ای»، «آثار و پیامدها» و «راهبردها» حاصل شد. نتیجه آنکه، براساس تجربه زیسته گروه نمونه از مادران شاغل، سیاست مراقبت در ایران از جهات مختلفی، به ویژه نبود انعطاف لازم در قوانین و اجرای آن ها در ارتباط با شرایط مادر/ کودک و فقدان سویه های جنسیتی و حمایت‏گرانه در زمینه های فکری مجریان و کارفرمایان، کفایت لازم در تامین آرامش و رضایت مادران را ندارد. همچنین، داده ها نشان داد که متغیرهای واسطه‏ای متعددی مانند شرایط خانوادگی، مالی، کاری، شخصیتی و میزان آگاهی مادران در چگونگی درک و مواجهه آن ها با سیاست‏های مراقبت از کودک تاثیرگذار و موجب ظهور تاثیرات متفاوت در وضعیت مادر/ کودک/ اشتغال اند.
    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، تجربه زیسته، سیاست اجتماعی، سیاست‏های مراقبت از کودک، مادران شاغل
  • رضا زارع، محمد صفری دشتکی* صفحات 147-171
    زنان و دختران بیشتر از مردان در معرض استثمار، فقر، خشونت و سوء تغذیه قرار دارند و فرصت تحصیل و آموزش برایشان کمتر فراهم است. کارآفرینی اجتماعی به زنان فرصت می‏دهد سرنوشت خویش را در دست گیرند. کارآفرینی اجتماعی در مقایسه با سرمایه گذاری سنتی و دولتی، دستیابی به استقلال، توانمندی و مشارکت اجتماعی بیشتری را برای زنان میسر می‏کند. این مطالعه درصدد است با استفاده از روش پژوهش کیفی و به کارگیری راهبرد نظریه پردازی داده بنیاد به ارائه الگویی از کارآفرینی اجتماعی با رویکرد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کمیته امداد امام خمینی(ره) بپردازد و عوامل موثر بر شکل‏گیری این فرایند و پیامدهای حاصل از آن را شناسایی و تشریح کند. در این زمینه، با هجده نفر از متخصصان دانشگاهی و مددکاران خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) در استان فارس به عنوان نمونه آماری به صورت نظری و هدفمند و به شیوه نیمه ساختاریافته مصاحبه شد و متن‏های مصاحبه در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. نتایج نشان داد سیاست‏های توانمند‏ساز به منزله پدیده محوری و در تعامل با عوامل دیگر موجب شکل‏گیری کارآفرینی اجتماعی می‏شود. نحوه ارتباط این عوامل در مدل نهایی پژوهش نشان داده شده است. ظرفیت‏سازی، تقویت جسمی روانی و قوانین حمایتی در شکل‏گیری سیاست‏های توانمندساز تاثیر بسزایی دارند که درنهایت این نگرش پای های برای به وجود آمدن پدیده کارآفرینی اجتماعی می‏شود.
    کلیدواژگان: توانمندسازی اجتماعی، زنان سرپرست خانوار، کارآفرینی اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، نظریه‏پردازی داده بنیاد
|
  • Amir Khanlari, Masoud Keimasi, Mohammad Saleh Torkestani, Iman Yaghoubian * Pages 1-25
    the purpose of this study can be divided into two parts. In the first part, the factors are identified that affect the consumer behavior and of cosmetics luxury goods in Iran's market. In the second part, these identified factors are turned into the model of the consumer behavior of luxury cosmetics goods. The present study has been conducted using combined method (qualitative and then quantitative method). In the first phase, the data were collected qualitatively through semi-structured deep interviews with consumer focus groups and studied using the theme analysis method. The data were obtained from interviews with 23 subjects. Then, in the second phase using the quantitative method, the questionnaires have been completed by 12 experts of cosmetics industry and turned into a final consumer behavior model using Interpretative Structural Modeling (ISM). In this study, after identifying 12 main categories from the first phase of the study, using Interpretative Structural Modeling Method (ISM) in the second phase we achieved four-level model of the consumer behavior.
    Keywords: Luxury goods, cosmetics, choice behavior, qualitative analysis, women
  • Ahmad Kalate Sadati *, Hamid Hegazi, Elham Moradi Nezhad Pages 27-42
    The Relationship Between Religiosity and High Risk Behavior in Single Life: A Quantitative Study of Yazdi Women in (2018) Ahmad Kalateh Sadati Sociology Dept., Yazd University, Yazd, Iran Hamid Hejazi M.A. in Social Working, Yazd University, Yazd, Iran Elham Moradinezhad M.A., Kharazmi University, Tehran, Iran ABSTRACT
    Background and objective
    Single life trend in Iran is being increased. Single life experiences for women brings lots of hazards. The objective of this research is the relationship between religiosity and high risk behavior among Yazdi women. In the current study, theories of social pressure and social deterrence have been used. The theoretical framework of the present research is Emile Durkheim's theory of social solidarity.
    Method
    The study is descriptive-analytic in type which has been examined by a standardized questionnaire as the instrument. The population of the research include single Yazdi women aged 18 and above. Using Cochran formula, the sample size was calculated as 385 people. Multi-stage cluster sampling was used. Different areas of the city were divided into three parts (north, center, and south), and two blocks from each part was selected as the sample. In order to analyze the data, SPSS version 16 was used.
    Findings
    The results show that tendency toward high risk behavior among women is at the average level. Furthermore, the religiosity of Yazdi women is at the average level. There is a reverse and significant relationship between religiosity and high risk behavior (-0.619), in a way that high risk behavior declines as religiosity increases (p=0.000). Also, there is a significant relationship between religiosity (24.126) and marital status (p=0.000). The religiosity of married people is more than that of single people (p=0.000). The analysis of regression indicated that religious attitude affects high risk behaviors with beta coefficient of -0.558.
    Conclusion
    Despite wide social changes, the results of this study show that religion still controls high risk behavior. Keywords: Religiosity, High risk behavior, Women, Yazd.
    Keywords: Religiosity, High risk behavior, women, Yazd
  • Shahla Bagheri Meab, Javad Maddahi *, Tahereh Lotfi Khachaki Pages 43-69
    Abstract Unmarriedness, rising marriage and a massive population of single girls over 30 years of age, high rates of single educated and public discourse in relation to a sharp decline in marriage, seem to have satisfied researchers and thinkers to see this as a social problem. An issue that is not just about marriage and affects many social platforms and field. The family is the first institution to suffer from this phenomenon and bring the voice of distortion among the youth to the community. In recent decades, girls are faced with a host of emerging phenomena such as the transformation of inter-generational and gender relations, delinquency in marriage, which is often the consequence of modernity and globalization. The purpose of the present study was to investigate the causes of the rising and delayed marriage among girls. In this research, qualitative methodology and grounded theory strategy were used. The selection of interviewees was targeted and 33 female students for more than one year. 15 main categories and a core category were extracted from the data encoding. Enclosed in the sixties, the decades- chaos; Occupational Restraint and Academic force; Blame, humiliation and exertion on single girls, Consolidation and neglect of the girl's opinion; Inhibition of imaginary love; The motives of the era of abstraction: the era of emancipation and irresponsibility; Great impression of marriage repulsion; Men's unreliability and non-commitment; Negative memories of others, Fear of divorce and marriage; Modern and traditional dichotomies; dowry: Harmful Cultural Reproduction; Economics is still important; Modern romantic relationships: Western lifestyle and Obsessive-compulsive aging. Experience of single, meaningful delay. It was chosen as the final category and at the end of the paradigm model the data was extracted.
    Keywords: age increasing, Delinquency in marriage, Student girls, Qualitative method, Underlying theory
  • Nafiseh Faghihh *, Fahimeh Momenirad, Saeed Sharifi Pages 71-95
    Adolescence is one of the most important stages of human development, and its developmental characteristics can cause various kinds of deviations and disorders. Girls, due to their physical and mental characteristics, enter the stage of physical and sexual development earlier than boys. And their problems in the health, psychological and social dimensions are more than boys due to physiological differences, social roles and governing traditions in society. Because no research has been conducted to identify and disclose the diverse behaviors of adolescent girl, The present study intends to analyze the deviant sexual behaviors of adolescent girls by inductive qualitative method. This research was done using theoretical sampling method and the participation of 17 girls from the age of 12-15 years was conducted purposefully. In this research, the technique used for data collection was semi-structured and deep interviewing, and the grounded method (systematic: Strauss & Corbin) was used for data analysis, The analysis ultimately addresses 9 main categories of technology-driven sexual activity, risky leisure, passive self-stimulation, emotional disturbances, poorly-sustained parenting-and-addiction, lack of good sexual education, lack of self-regulation motivational skills, religious unenvironments and environmental stimuli. Incitement and the core of "abnormal sexual socialization."
    Keywords: Girl&#039, s teens, Deviant sexual behavior, Sexual awareness, Religious identity
  • Rezgar Mohammadi *, Zahra Mohammadi Pages 97-119
    Marriage will again be a big challenge if either party or both have children. In this case, various cultural, economic, traditions and beliefs and many other factors will be challenged, and even the existence of a child will be one of the main reasons for preventing it. Therefore, the purpose of this study was to examine the experience of the challenges of re-marriage with the presence of children and to identify its final structure in the participants who had experience in this phenomenon. In this research, a qualitative descriptive phenomenological research has been used to collect and evaluate information about the challenges of re-marriage with the presence of the child. fourteen contributors who experienced remarriage in their married life were selected through targeted sampling and data collection was conducted through semi-structured interviews until saturation data arrived. Data analysis led to 4 main themes (themes) and 10 sub-themes (categories). These include: "Perceiving the problems of having a child" with sub-submissions: behavioral problems and children's adaptation, the presence of the child as an obstacle, the acceptance or rejection of the child's remarriage; the presence of the economic and financial dimension within Sub-items: The importance of economic dimension and the necessity of financial management; The presence of social and cultural dimensions with sub-themes: social and cultural inefficiencies and inefficiencies, interference of those around them, social facilitation or inhibition, and the requirements for re-marriage with the internal Subcategories: facilitators and importance of proper behaviors and understanding of the spouse. The results of this research show that this phenomenon is a multidimensional phenomenon with individual, economic, social, cultural and family dimensions with various challenges. The findings of this study expanded the limited literature on the experience of re-marriage with the presence of the child. Also, the structure of the challenges posed by this study in the field of paternity treatment and premarital counseling, this form of marriage has many implications for preventing marital dissatisfaction and increasing marital and family success.
    Keywords: Remarriage, Remarriage Challenges, Phenomenology, Child Presence
  • Raheleh Kardavani * Pages 121-145
    This research is based on the phenomenological method based on collection data from a sample of working mothers with a child under the age of seven who have been selected on the basis of purposeful sampling to theoretical saturation and focusing on employees in the universities of Isfahan. , Intends to understand the meaning and experience of working mothers of Iran's policies on child care for the group to pursue policy strategies to improve and remedy possible shortcomings in this area. From the process of data analysis based on the seven-stage Colaizzi approach, the five main themes of "content assessment of policies", "evaluation of policy implementation", "intermediary variables", "effects and consequences" and "strategies" " Was obtained. As a result, based on the experience of the life of the sample group of working mothers, care policies in Iran from different aspects, especially the lack of flexibility in the laws and their implementation in relation to mother / child conditions and the lack of gender and supportive gender Arbitrators and employers do not have the necessary skills to ensure the comfort and satisfaction of mothers.
    Keywords: Social policy, child care policy, working mothers, Phenomenology
  • Reza Zare, Mohammad Safari Dashtaki * Pages 147-171
    It is generally accepted that women and girls are more vulnerable to the exploitation, poverty, violence and malnutrition than men and have less opportunity for education and training. Social entrepreneurship gives women the opportunity to control their own destinies. It allows women enjoying greater independency, empowerment and social participation than the traditional and state-owned investments. The present study aimed to provide a social entrepreneurship model with an approach to empowerment of female household heads in the Imam Khomeini Relief Foundation and identification and explanation of effective factors in the formation of this process and its consequences through applying a qualitative research method and the Grounded Theory (GT) strategy. In this regard, interviews were conducted with eighteen university experts and family workers from The Imam Khomeini Relief Foundation in Fars province as the statistical sample using a semi-structured theoretical and purposive method; and interview texts were analyzed at three stages namely the open, axial and selective coding. According to obtained results, empowering policies create the social entrepreneurship the phenomenon orientation in the interaction with other factors. Relationships of these factors are shown in the final model of research. Capacity-building, physical-psychological boosting and supportive laws have significant effects on the creation of empowering policies. This attitude ultimately becomes a basis for the emergence of social entrepreneurship phenomenon.
    Keywords: Social Entrepreneurship”, “Social Empowerment”, “female household heads”, “Grounded theory (GT)”, “The Imam Khomeini Relief Foundation”